Το κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κύριος Δήμου δημιούργησε το κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας που εδρεύει στα νότια προάστια τις Αθήνας. Ο νέος αυτός χώρος 150τ.μ βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή τής Άνω Γλυφάδας. Το άνετο παρκινγκ, η ευχάριστη αίθουσα αναμονής και οι 4 διαφορετικές αίθουσες θεραπείας ανεβάζουν την ποιότητα υπηρεσιών του υπερσύγχρονου πλέον κέντρου μας.

Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας
Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας
Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας

Η αίθουσα ποδιατρικής διαθέτει έναν πελματογράφο για την κινητική ανάλυση βάδισης (στατικό και δυναμικό πελματογράφημα) των ασθενών. Οι τρεις αίθουσες χειροπρακτικής διαθέτουν διαφορετικού τύπου κρεβάτια τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε κάθε μυοσκελετικό πρόβλημα να προσεγγίζεται διαφορετικά. Με αυτόν τον τρόπο ο κύριος Δήμου επιλεγεί την καταλληλότερη τεχνική για κάθε περίπτωση, την οποία και εφαρμόζει στο ανάλογο κρεβάτι χειροπρακτικής.

Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας
Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας
Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας
Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας
Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας
Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας

Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Δήμου γεννήθηκε στην Έδεσσα, το 1974. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του ως βοηθός φυσιοθεραπευτή, στην ιδιωτική σχολή «Παστέρ» Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Brighton της Μεγάλης Βρετανίας απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με τον τίτλο BSc (Hons) podiatry. Στη συνέχεια, άσκησε (ως μερική απασχόληση) το επάγγελμα του ποδιάτρου σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ παράλληλα επέκτεινε τους ορίζοντές του κάνοντας master (μεταπτυχιακά) στη Χειροπρακτική. Το 2003 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, με τον τίτλο MSc DC - Chiropractic.

Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάσθηκε για ένα χρόνο ως ποδίατρος και χειροπράκτης στην Αθήνα, ως μέρος της μεταπτυχιακής του άσκησης. Έκτοτε, εργάζεται στο κέντρο χεροπρακτικής και ποδολογίας και ασκεί το επάγγελμα του χειροπράκτη, του ποδιάτρου και του βοηθού φυσιοθεραπευτή (χειρομαλάκτη).

Ο Βαγγέλης Δήμου είναι εγγεγραμμένος στον Πανελλήνιο, στον Βρετανικό, στον Πανευρωπαϊκό και στον Διεθνή Σύλλογο Χειροπρακτών, και έχει λάβει μέρος σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια χειροπρακτικής. Επίσης, είναι μέλος του συλλόγου ποδιάτρων Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας. Κατά καιρούς έχει μιλήσει για την ποδιατρική στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έχει γράψει άρθρα τόσο σε τοπικές όσο και σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες.

Ο Βαγγέλης Δήμου έχει ειδικότητα στις μυοσκελετικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ως χειροπράκτης και φυσιοθεραπευτής, και σε παθήσεις του άκρου ποδός ως ποδίατρος, ειδικευμένος στο πελματογράφημα και στη χρήση ορθωτικών πελμάτων. Το πλεονέκτημα που έχει αποκομίσει από την εκπαιδευτική και την επαγγελματική του κατάρτιση είναι ότι και οι τρεις ειδικότητές του αλληλοσυμπληρώνονται με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει ταχύτερη και πληρέστερη αποκατάσταση των παθήσεων των ασθενών.

Ιστορικό

Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας

Ο Βαγγέλης Δήμου κατάγεται από την Έδεσσα, πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας, η οποία βρίσκεται 87 χιλιόμετρα βόρειο-δυτικά της Θεσσαλονίκης. Το γενεαλογικό του δέντρο έχει τις ρίζες του στο χωριό Ξανθόγεια που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Έδεσσας. Όλοι οι πρόγονοι του Βαγγέλη Δήμου έζησαν, μέχρι το 1969, σε αυτό το μικρό βορειοελλαδίτικο χωριό, ασχολούμενοι κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το 1812, ένας πρόγονος του Βαγγέλη Δήμου άρχισε να ασχολείται πειραματικά με την Χειροπρακτική. Αρχικά, το ενδιαφέρον του κεντρίστηκε παρατηρώντας κάποια από τα ζώα στο χωριό που κούτσαιναν. Άρχισε έτσι να πλησιάζει τα πονεμένα πλάσματα και να τα ψηλαφεί, για να αισθανθεί τι τους συνέβαινε.

Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας

Σύντομα, άρχισε να διαπιστώνει με χαρά πως οι διάφορες κινήσεις που έκανε στην προσπάθειά του να επαναφέρει κάθε «βγαλμένο» μέλος (κινήσεις που σήμερα αποκαλούνται «ανατάξεις»), είχαν αποτέλεσμα. Σταδιακά, τα ζώα που υπέφεραν σχεδόν εξέλειψαν απ' το χωριό. Η διαπίστωση αυτή ήταν που τον ώθησε να αφοσιωθεί στη Χειροπρακτική. Με τα χρόνια και επειδή αυτή η μέθοδος προσέφερε καλά αποτελέσματα και γρήγορη αποκατάσταση, κάποιοι κάτοικοι των Ξανθογείων, αλλά και των γύρω χωριών, εμπιστεύονταν πια στο χειροπράκτη κάθε μυοσκελετικό τους πρόβλημα που στην καθομιλουμένη αποκαλείται «στραμπούληγμα».

Κάπως έτσι, η τέχνη του "πρακτικού" ξεκίνησε να διαδίδεται σ' ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Αδιάκοπα, από το 1812 έως και σήμερα, η τέχνη του χειροπρακτικού στην οικογένεια Δήμου κληροδοτείται από πατέρα σε γιό. Ο Βαγγέλης Δήμου είναι ο έβδομος διάδοχος της γνώσης. Από πολύ μικρός, μαθήτευσε ατέλειωτες ώρες δίπλα στον πατέρα του. Σε αντίθεση όμως με τους προγόνους του που είχαν μυηθεί αποκλειστικά στις πρακτικές τεχνικές, ο Βαγγέλης Δήμου έμαθε την τέχνη του πρώτα πρακτικά και κατόπιν σπουδάζοντας σε διεθνή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίου κύρους.

Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας

Έτσι, ο Βαγγέλης Δήμου ασκεί πλέον το λειτούργημά του στην Αθήνα όχι μόνο ως χαρισματικός χειροπράκτης αλλά και ως επιστήμονας. Ίσως αξίζει να παρατεθούν εδώ μερικές πληροφορίες για το παρωνύμιο "Ρουσουλέντσης" που συνοδεύει την οικογένεια Δήμου από το 1812 έως και τις μέρες μας. Από τα χρόνια της τουρκοκρατίας λοιπόν, οι κάτοικοι κάθε περιοχής χρησιμοποιούσαν την τοπική διάλεκτο επικοινωνίας και ήταν γι΄αυτό σύνηθες τόσο οι πόλεις όσο και τα χωριά να έχουν κάποια ιδιαίτερη «τοπική» ονομασία, διαφορετική από την επίσημη.

Το χωριό Ξανθόγεια είχε την ονομασία "Ρουσήλοβο", κατ' επέκταση αυτός που ζούσε στο «Ρουσήλοβο» ονομαζόταν «Ρουσουλέντσης».

Κέντρο χειροπρακτικής και ποδολογίας

Έτσι, στη βόρεια Ελλάδα επικράτησε για χρόνια η προσφώνηση "ο πρακτικός ο Ρουσουλέντσης", παρωνύμιο που λόγω σεβασμού προς την παράδοση του ονόματος αυτού ο Βαγγέλης Δήμου εξακολουθεί να χρησιμοποιεί και ο ίδιος. Κλείνοντας είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο αδερφός του Βαγγέλη Δήμου, Χρήστος, έχει σπουδάσει φυσιοθεραπευτής και εργάζεται στην Έδεσσα. Και οι δύο συνδυάζουν την επιστήμη με την πρακτική που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους Σωκράτη Δήμου-Ρουσουλέντση με άπλετη αγάπη.

Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας 5 από 5 με 123 αξιολογήσεις

Ανατομικά Υποδήματα

Ανατομικά Υποδήματα
Ανατομικά Υποδήματα
Ανατομικά Υποδήματα
Στα χνάρια του πατέρα μου – Τέσσερις γενιές χειροπρακτών

ISBN: 978-960-594-115-4

Στα χνάρια του πατέρα μου – Τέσσερις γενιές χειροπρακτών 1823-2023

Το βιβλίο του Σωκράτη Δήμου Ρουσουλέντση με τίτλο «Στα χνάρια του πατέρα μου – Τέσσερις γενιές χειροπρακτών 1823-2023» είναι ένα πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο. Στις σελίδες του ιστορεί, από το 1823 έως τις μέρες μας, τέσσερις γενιές χειροπρακτών της οικογένειας Δήμου Ρουσουλέντση.

Ιστορίες αληθινές, προσωπικές, βιωματικές, που συνθέτουν μία σπουδαία οικογενειακή παράδοση 200 χρόνων, παράλληλα όμως αποτυπώνουν παραστατικά τη ζωή των ανθρώπων σε εποχές ταλανισμένες από τα μεγάλα δεινά της Ιστορίας

Αγορά