Πόσες συνεδρίες χειροπρακτικής θα χρειαστώ;

Εξαρτάται από το κατά πόσον το πρόβλημα είναι χρόνιο ή μη, από την ηλικία σας και από την συχνότητα επεισοδίων του προβλήματος. Σε γενικές γραμμές 3-5 συνεδρίες είναι αρκετές για την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων.

Τι θα πρέπει να έχω μαζί μου;

Εάν υπάρχουν ιατρικές ή εργαστηριακές εξετάσεις (ακτινογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες, αξονικές τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα, τρίπλεξ αγγείων, υπέρηχοι κτλ) καλό θα είναι να προσκομίζονται στην πρώτη συνεδρία για να συνεκτιμηθούν, προκειμένου να γίνει η αρχική αξιολόγηση του προβλήματος.

Εφόσον όμως δεν υπάρχει σχετικό υλικό, ο Βαγγέλης Δήμου θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να προσκομίσετε πριν ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία.

Για να κάνω πελματογράφημα πόσα ραντεβού θα χρειαστώ;

Ένα ραντεβού χρειάζεται για το πελματογράφημα και ακόμα ένα, μια βδομάδα μετά, για την παράδοση και την τοποθέτηση των πάτων. Μετά από 6 μήνες, γίνεται μια επανεκτίμηση και μετά από 10 – 12 μήνες, γίνεται νέο πελματογράφημα και αντικατάσταση των ορθωτικών, εάν βεβαίως χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Κάθε ποτέ θα πρέπει να αλλάζω τα ορθωτικά μου πέλματα;

Κατά κανόνα τα πέλματα πρέπει να αντικαθίστανται μετά από 10 με 12 μήνες χρήσης, κατόπιν καινούριου πελματογραφήματος. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η αντικατάσταση γίνεται συντομότερα - για παράδειγμα στους αθλητές, λόγο φθοράς των υλικών από υπερβολική χρήση, και στα μικρά παιδιά επειδή το πόδι τους ακόμα μεγαλώνει.

Πόσα ζεύγη πελμάτων θα χρειαστώ;

Συνήθως κατασκευάζεται ένα ζεύγος, το οποίο μεταφέρετε σε όλα σας τα υποδήματα. Δεύτερο ζεύγος κατασκευάζεται μόνο σε περίπτωση που το ζητήσει ο ίδιος ο ασθενής ή σε αθλητές που χρειάζονται ένα ζεύγος για τα αθλητικά και ένα για τα πολιτικά τους υποδήματα.

Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας 5 από 5 με 123 αξιολογήσεις

Ανατομικά Υποδήματα

Ανατομικά Υποδήματα
Ανατομικά Υποδήματα
Ανατομικά Υποδήματα