Η Χειροπρακτική και η Ποδιατρική είναι δυο ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με την αποκατάσταση τραυματισμών και κακώσεων που προκαλούνται από αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, πολλοί αθλητές απευθύνονται στην Ποδιατρική και τη Χειροπρακτική με στόχο τη γενικότερη συντήρηση του σώματός τους, την πρόληψη τραυματισμών αλλά και την βελτίωση των επιδόσεων τους.

Το κέντρο μας ασχολείται καθημερινά με ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές από όλους τους χώρους, με μεγαλύτερη συχνότητα αυτών του στίβου, του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ.

Παρακάτω αναφέρουμε όλες τις συνεργασίες που έχει κάνει ο κύριος Δήμου με μεμονωμένους αθλητές, σωματεία και συλλόγους ανά την Ελλάδα και Κύπρο, ξεκινώντας με την πιο πρόσφατη.

Τόκυο 2021

Ο κύριος Δήμου ως μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής συμμετείχε στους Θερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020, τον Αύγουστο του 2021. Οι αρμοδιότητες του κύριου Δήμου ως συνοδός της αποστολής ήταν η υποστήριξη των αθλητών του Μπότσια στις προπονήσεις και στους αγώνες, καθώς και η υποστήριξη διοικητικών αναγκών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής εντός του Ολυμπιακού χωριού και η συνεργασία του με το αρχηγείο της Ελληνικής ομάδας. Δείτε το πιστοποιητικό.

Αίαντας Εύοσμου Θεσσαλονίκης Γ.Α.Σ Παμβοχαϊκός

Τον Αύγουστο του 2018 διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Boccia στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας. Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στέφθηκε ο Γρηγόριος Πολυχρονίδης και η Κατερίνα Πατρώνη. Μαζι τους παρόν για μια ακόμα φορα ο κύριος Δήμου ως προσωπικός τους Χειροπράκτης. Ο στόχος για την απόκτηση του χρυσού μεταλλίου αλλά και η πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία.

ΠΑΕ Ολυμπιακός

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο κύριος Δήμου εντάχθηκε στην ιατρική ομάδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως εξωτερικός συνεργάτης με την ιδιότητα του Χειροπράκτη και του Ποδίατρου. Κάτω από την καθοδήγηση και εποπτεία του ιατρού της ομάδας, κύριου Χρήστου Θέου, από το 2017 μέχρι και σήμερα (αγωνιστική περίοδος 2021 – 2022) ο Βαγγέλης Δήμου συνεχίζει να προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση τις υπηρεσίες του ως Χειροπράκτης και Ποδίατρος σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο κύριος Δήμου επισκέπτεται το προπονητικό κέντρο του Ρέντη, αλλά οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το κέντρο χειροπρακτικής και Ποδολογίας εξατομικευμένα για περαιτέρω συνεδρίες χειροπρακτικής καθώς και για την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Τον Αύγουστο του 2017 ο Ευάγγελος Δήμου συνόδευσε τον ασημένιο Παραολυμπιονίκη Πολυχρονίδη Γρηγόριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Boccia στην Σεβίλλη της Ισπανίας, ως προσωπικός του Χειροπράκτης. Ο 16 φορές Πανελληνιονίκης του Boccia κατάφερε για άλλη μια φορά να πάρει το χρυσό μετάλλιο και να στεφτεί παγκόσμιος πρωταθλητής ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επόμενη Παραολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Boccia στην Σεβίλλης
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Boccia στην Σεβίλλης
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Boccia στην Σεβίλλης
Π.Α.Ε Παναθηναϊκός

Μεγάλη επιτυχία του κυρίου Δήμου και του κέντρου Χειροπρακτικής και Ποδολογίας αποτελεί η νέα συνεργασία με την Π.Α.Ε Παναθηναϊκός για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Χειροπρακτική μπαίνει στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ως επίσημο μέλος μιας ιατρικής ομάδας. Στο πλευρό των ιατρών, Κουλουμέντα Παναγιώτη και Χαραλαμπίδη Στάθη, του φυσιοθεραπευτή Οικονομίδη Βασίλη και πολλών άλλων συνεργατών, ο Βαγγέλης Δήμου επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση το προπονητικό κέντρο Γ. Καλαφάτης στο Κορωπί. Εκεί γίνετε η αξιολόγηση των αθλητών και σε συνδυασμό με άλλα πρωτόκολλα θεραπείας, εφαρμόζονται επιλεκτικά ανατάξεις και άλλοι χειροπρακτικοί διορθωτικοί χειρισμοί στην σπονδυλική στήλη και τα άκρα των αθλητών. Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι και στο κομμάτι της Ποδιατρικής, η προσφορά είναι εξίσου σημαντική. Οι ποδοσφαιριστές που χρήζουν πελματογραφήματος, εξετάζονται άμεσα, και ανάλογα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, παραλαμβάνουν ειδικά ορθωτικά πέλματα τόσο για τα ποδοσφαιρικά όσο και για τα πολιτικά τους υποδήματα. Απώτερος σκοπός της προσέγγισης αυτής είναι η διόρθωση της εμβιομηχανικής και η εξισορρόπηση φορτίων, για την αποκατάσταση τραυματισμών ή την πρόληψη αυτών.

Γ.Α.Σ Παμβοχαϊκός

Στα πλαίσια ενημέρωσης, ανάπτυξης και αθλητισμού, από τον Οκτώβριο του 2012 εώς και σήμερα, ο Βαγγέλης Δήμου συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία μια εθελοντική καμπάνια προσφέροντας δωρεάν πελματογραφήματα σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τέννις, βόλλευ, κολύμβησης και πίνγκ-πόνγκ, εντός και εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής. Σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους προπονητές, ο κύριος Δήμου επισκέπτεται κάθε Σαββατοκύριακο τις εγκαταστάσεις κάθε ομάδας, πραγματοποιώντας πελματογράφημα και κινητική ανάλυση βάδισης, σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες. Σκοπός αυτής της μέτρησης είναι η αξιολόγηση όλων των αθλητών, έτσι ώστε να εντοπιστούν μηχανικά και σκελετικά προβλήματα των κάτω άκρων, όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ανισοσκελία και άλλα. Προβλήματα, που συχνά οδηγούν σε τραυματισμούς όπως διαστρέμματα, τενοντίτιδες, θλάσεις, πόνο στις φτέρνες, στα γόνατα, στην μέση, πρόωρη κόπωση και μειωμένες επιδόσεις. Κατόπιν τούτου, όσοι αθλητές και αθλήτριες παρουσιάζουν κάποιο μηχανικό πρόβλημα, παραλαμβάνουν ζεύγος ειδικών ορθωτικών πελμάτων για την συντήρηση, πρόληψη ή την αντιμετώπιση αυτού.

Αίαντας Εύοσμου Θεσσαλονίκης Γ.Α.Σ Παμβοχαϊκός

Μερικές από τις ομάδες και τα σχολεία που έχουν ήδη εξετασθεί είναι το Μαρκόπουλο, ο Γέρακας, τα Σπάτα, ο Αίαντας Εύοσμου Θεσσαλονίκης, η Αρτέμιδα, ο Αθηναϊκός, η Μικτή Αθηνών, ο Αθλητικός Σύλλογος Π.Ε.Ρ.Α, το Χαλάνδρι, ο Αμύντας Δάφνης. ο Α.Ο. Στυλίδας, ο Γ.Α.Σ Παμβοχαϊκός, το 1ο δημοτικό Αλίμου, το ΔΕΣ (Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο) και πολλά άλλα. Η καμπάνια συνεχίζεται και για την αγωνιστική - ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 όπου έχει προγραμματιστεί η εξέταση πολλών ακόμα ακαδημιών, ομάδων και σχολείων εντός και εκτός νόμου Αττικής.

Αθλητικός Σύλλογος Π.Ε.Ρ.Α

Η συνεργασία του Βαγγέλη Δήμου ως επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας Μπάσκετ Κ.Α.Ε Πανιωνίου την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 συνεχίστηκε και για την περίοδο 2013-2014. Οι αθλητές του Πανιωνίου εξετάζονται και λαμβάνουν ορθωτικά πέλματα κατόπιν πελματογραφήματος για την συντήρηση, πρόληψη ή την αντιμετώπιση μηχανικών και σκελετικών προβλημάτων των κάτω άκρων που πολύ συχνά επηρεάζουν την μηχανική της σπονδυλικής στήλης και οδηγούν σε τραυματισμούς.

Ο Ευάγγελος Δήμου βρέθηκε στο πλάι του γνωστού Ολυμπιονίκη του TAE-KWON DO Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012. Από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2012 ο κύριος Δήμου ως προσωπικός Χειροπράκτης του Αλεξάνδρου, προσέφερε υπηρεσίες χειροπρακτικής και ποδολογίας σε εβδομαδιαία βάση. Κύριο μέλημα ήταν η πρόληψη τραυματισμών αλλά και η αποκατάσταση αυτών, μέσω των ανατάξεων της σπονδυλικής στήλης και των άκρων, με σκοπό τη βελτίωση των επιδόσεων του αθλητή.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Αθλητικός Σύλλογος Π.Ε.Ρ.Α

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Βαγγέλης Δήμου ξεκίνησε μια ακόμα συνεργασία με την πρώτη ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό γυναικείο αθλητισμό. Το www.womensports.gr δημιουργήθηκε για να καλύψει εντός και εκτός τερέν τα τεκταινόμενα του γυναικείου αθλητισμού, με αντικειμενικότητα και αρτιότητα, όπου και αν αυτά συμβαίνουν. 'Όλα τα μέλη του www.womensports.gr επισκέπτονται το Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδιατρικής με ειδικές εκπτωτικές τιμές. Η συνεργασία περιλαμβάνει τόσο την αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών όσο και την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων κατόπιν πελματογραφήματος.

Ομάδα βόλεϊ Μαρκόπουλου

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Βαγγέλης Δήμου ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ). Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο Βαγγέλης Δήμου θεμελιώθηκε ως επίσημος εξωτερικός συνεργάτης του συνδέσμου. Οι εγγεγραμμένοι βολεϊμπολίστες και βολεϊμπολίστριες του ΠΑΣΑΠ επισκέπτονται το Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδιατρικής με ειδικές εκπτωτικές τιμές. Η συνεργασία περιλαμβάνει τόσο την αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών όσο και την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων κατόπιν πελματογραφήματος.

Τον Ιούνιο του 2011 ο Βαγγέλης Δήμου έλαβε μέρος ως εθελοντής σε άλλη μια παγκόσμια ολυμπιακή διοργάνωση, αυτή των αθλητών με ειδικές ανάγκες (Special Olympics). Οι αγώνες διοργανώθηκαν στην Αθηνά και διήρκεσαν από 21 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2011. Ο Βαγγέλης Δήμου συμμετείχε ως ποδίατρος στην ιατρική ομάδα "fit-feet" , με αρμοδιότητα αυτής τον έλεγχο και αποκατάσταση τραυματισμών  των κάτω άκρων των αθλητών.

Women Sports Ολυμπιάδα του 2004

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Βαγγέλης Δήμου ξεκίνησε νέα συνεργασία ως επιστημονικός συνεργάτης χειροπρακτικής και ποδιατρικής και με την ομάδα Βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού. Και πάλι οι αθλητές και οι αθλήτριες του ολυμπιακού κατά περίπτωση λαμβάνουν ορθωτικά πέλματα κατόπιν πελματογραφήματος και υποβάλλονται σε ανατάξεις και άλλες ασκήσεις χειροπρακτικής. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016

Ομόνοια Κύπρου

Από το 2009 μέχρι το 2015 ο Βαγγέλης Δήμου συνεργάστηκε και με την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μαρκόπουλου. Οι εξετάσεις και τα πελματογραφήματα λαμβάνουν χώρα στο γήπεδο του Μαρκόπουλου και όλες οι αθλήτριες φοράνε ορθωτικά πέλματα είτε για την καταπολέμηση παλαιών τραυματισμών τους, είτε για την πρόληψη αυτών.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2009 - 2010 ο κύριος Δήμου εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής ομάδας της Ομόνοιας Κύπρου. Έτσι, για όλη την αγωνιστική σεζόν πολύ συχνά ταξίδευε στην Λευκωσία για την Ποδιατρική εξέταση και παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών.

Παναθηναϊκός

Από το 2007 έως και το 2010 ο Βαγγέλης Δήμου εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας ανδρών και γυναικών του βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες προσεγγίζονται κάθε χρόνο τόσο ποδιατρικά με πελματογραφήματα και πάτους όσο και χειροπρακτικά με ανατάξεις και άλλες τεχνικές διατάσεων, για την αποκατάσταση, τη συντήρηση αλλά και την πρόληψη τραυματισμών.

Από το 2006 μέχρι το 2010 ο κύριος Δήμου διατέλεσε βοηθός της ιατρικής ομάδας της Π.Α.Ε Ολυμπιακός. Ως βοηθός Ποδιάτρου, συμμετείχε στα πελματογραφήματα και την εξέταση των αθλητών. Η παρακολούθηση των παικτών κάθε χρόνο γινόταν στο προπονητικό κέντρο της Π.Α.Ε Ολυμπιακός στο Ρέντη. Ορθωτικά πέλματα κατασκευάζονταν για όλους τους ποδοσφαιριστές.

Παναθηναϊκός

Την αγωνιστική περίοδο 2005 - 2006, ο Βαγγέλης Δήμου διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής ομάδας της Π.Α.Ε Α.Ε.Κ. ως βοηθός Ποδιάτρου. Κατόπιν πελματογραφημάτων, ειδικά ορθωτικα πέλματα τοποθετήθηκαν σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ο Βαγγέλης Δήμου συμμετείχε ενεργά ως εθελοντής στην Ολυμπιάδα του 2004, με την ιδιότητα του διασώστη σε σταθμό πρώτων βοηθειών, μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ολυμπιακός Ολυμπιακός
Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας 5 από 5 με 123 αξιολογήσεις

Ανατομικά Υποδήματα

Ανατομικά Υποδήματα
Ανατομικά Υποδήματα
Ανατομικά Υποδήματα